Meštrović zbog izjave o maloljetnoj pjevačici dobio pisano upozorenje HRT-a

Screenshot: HRT

GLAVNI ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić je, dva dana nakon što su mediji počeli izvještavati o seksističkoj izjavi voditelja Davora Meštrovića, spomenutom voditelju uputio pisano upozorenje zbog povrede obveze iz radnog odnosa. 

>> HRT-ov voditelj o maloljetnoj pjevačici: "Uživajmo u Mijinim hlačicama"

Pisano upozorenje Glavnog ravnatelja HRT-a Davoru Meštroviću prenosimo u cijelosti:

Hrvatska radiotelevizija (HRT) izražava žaljenje i ograđuje se od neprimjerenog komentara i ponašanja svoga djelatnika Davora Meštrovića  uz najavu glazbenog spota maloljetne pjevačice Mije Negovetić u emisiji "Dobro jutro Hrvatska" od 28. srpnja 2020.

Kažu da ne žele tolerirati takve postupke u svojim programima

Nakon reakcija brojnih stručnjaka i pojedinaca te brojnih medijskih napisa , HRT je, nakon dva dana, povukao još jači potez. 

Stoga je, nakon žurne reakcije i javne isprike HRT-a Miji Negovetić i njezinoj obitelji, Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić izrekao danas, 30. srpnja, mjeru pisanog upozorenja  Davoru Meštroviću. Upozorenje se izriče zbog povrede obveze iz radnog odnosa ili u svezi s radnim odnosom uslijed neprimjerenog ponašanja na radnom mjestu, a što uključuje i neprimjerenu usmenu komunikaciju.

Hrvatska radiotelevizija i ovim potezom dokazuje da osuđuje i da ne želi tolerirati takve postupke u svojim programima, te da je propisno sankcionirala predmetno postupanje u cilju poštivanja i zaštite vrijednosti koje HRT promiče", stoji u upozorenju HRT-a. 

Pročitajte više