Miklenić o najutjecajnim medijima: Internet i TV stvaraju negativan stav prema Bogu, vjeri i Crkvi

"DALEKO su najutjecajniji internet i televizija - koji zajedno s drugim medijima često razaraju prave vrednote i stvaraju negativan stav prema Bogu, vjeri i Crkvi", rekao je glavni urednik Glasa Koncila don Ivan Miklenić govoreći na godišnjem skupu "Mediji, Katolička Crkva i globalizacija" u organizaciji hrvatskih svećenika, đakona i pastoralnih suradnica i suradnika iz Zapadne Europe.

"Ako bi to ostao jedini medijski izvor informacija, stavova i vrednota, vjernici bi bili suočeni sa sustavnim obezvređivanjem i potkapanjem svojih stavova, pogleda i svojih vrijednosti - te bi, ako bi podlegli medijskom utjecaju, teško očuvali i samu vjeru i povjerenje u Crkvu. Stoga je očito da danas naši katolički vjernici trebaju svoje crkvene, katoličke medije", objasnio je sve pošasti televizije i interneta Miklenić dodajući da je izuzetno važna zadaća pastoralnih djelatnika omogućiti svojim vjernicima konzumiranje crkvenih medija.

Miklenić kaže da mediji često postaju svojevrsni servis različitih centara moći, gospodarskih, političkih i ideoloških a uvjeravaju svoje konzumente da su neovisni, prenosi IKA.

Pročitajte više