Miljak: Bez tvrde desnice hrvatska politička scena nije potpuna

NOSITELJ liste pet stranaka, koja na lokalne izbore u Zagrebu izlazi pod sloganom "Samo desno", Josip Miljak danas je ocijenio da "politička scena Zagreba bez tvrde desnice nije potpuna".

Na konferenciji za novinare u sjedištu Hrvatske čiste stranka prava Miljak je rekao da na hrvatskoj političkoj sceni vlada sumrak ideologija i da je sve pobjeglo lijevo ili u politički centar.

"Oni žele da se priča o cestama i vrtićima, a ne o njihovim lažima i kriminalu", rekao je Miljak i dodao da želi raskrinkati kriminal i korupciju u gradskoj vlasti jer politiku Grada Zagreba, kako kaže, vodi "politička udbaško-četničko-komunistička klika koja se mora smijeniti".

Miljak je upozorio da u Gradskom poglavarstvu s jedne strane potiču bezakonje i bespravnu gradnju, a s druge strane nude Zagreb po uzoru na Beč. Rekao je da je sramota voditi metropolu na način kako to čini Milan Bandić koji "može donijeti samo seljački mentalitet".

"Nama treba bijeli, a ne crveni Zagreb", rekao je i osudio ponašanje aktualne vlasti SDP-HNS navodeći kako u Gradskom poglavarstvu žele nekoga tko nije bio ni u komunistima niti u Udbi. Osim toga, zamjerili su Vesni Pusić što je na izbornim plakatima izabrala hrvatske velikane i naveli da su pravi hrvatski proljećari bili u zatvoru, a ne podržavaju danas Vesnu Pusić.

"To su zabavljači naroda", rekao je drugi na listi Vladimir Vicković i založio se za osnivanje gradske komunalne policije, hrvatske banke i gradnju kongresnog centra.


Treći na listi Radovan Slade-Šilović je ustvrdio da za Hrvatsku "nema ništa sramnije od kolektivne optužnice iz Haaga" i ocijenio da će izjava koju je najavio premijer Sanader s tim u vezi biti "na rubu ulagivanja Haaškom sudu".

Na upit novinara nisu željeli komentirati dodjelu američkog odličja Draži Mihailoviću. "Srbija i četnici nas ne zanimaju. Zanimaju nas četnici u Hrvatskoj koji rovare protiv vlastite domovine", rekao je Miljak.

U koaliciji "Hrvatska zajedno" je pet stranaka: Hrvatska čista stranka prava (HČSP), Hrvatska kršćanska demokratska stranka (HKDS), Hrvatski proljećari (HP), Hrvatski pravaši- Hrvatski pravaški pokret (HP-HPP) i Hrvatski oslobodilački pokret (HOP).

Za izbornu kampanju utrošili su 100.000 kuna vlastitih sredstava i donatora koji, kako su naveli, žele ostati anonimni.

Pročitajte više