ministar banac na alki na poziv sinjskih ls-ovaca

Ministar zaštite okoliša i prostornog uređenja Ivo Banac izjavio danas kako na Sinjsku alku ide na poziv ljudi iz ogranka Liberalne stranke koji vjeruju da Alka ne pripada samo onima koji je sada kontroliraju, nego svima. L

"Neću sjediti u počasnoj loži, nego sa stranačkim kolegama. A hoću li biti jedini član Vlade, vidjet ćemo kada dođem tamo. Možda još nekoga zateknem", rekao je odgovarajući na novinarski upit prigodom obilaska mjesta za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom u Kladnjicama, u blizini Lećevice, u Kaštelanskoj zagori.

Novinare je zanimao i komentar izjave predsjednice Uprave JANAF-a, koja je rekla kako ministar ne može davati izjave o projektu Družba Adria prije nego što se upozna s projektom koji je Vlada prihvatila.

Ministar Banac je rekao kako će se zauzimati za poštivanje sklopljenih ugovora koji se mogu vrlo široko tumačiti. Upravo zbog toga, inzistirat ću da se ne izađe iz tih okvira, te da se strogo poštuju norme zaštite okoliša, dodao je.

Bespravna izgradnja jedan je od najvećih problema ovoga ministarstva, rekao je Banac. S tim će se ovo ministarstvo u koštac uhvatiti na otvoren način, u skladu sa zakonom jer je upravo polutajnost kojom se provodilo rušenje bespravno izgrađenih objekata izazvalo gubitak povjerenja, što otvara mogućnost špekulacija.

Iako građani imaju pravo, zakon se mora poštivati jer ne smijemo dopustiti da Hrvatska postane bespravno gradilište.

Ministar je govorio i o intervenciji u Iraku s obzirom na to da su ga u nekim medijima prozival da podupire proameričko stajalište. Rekao je kako LS o tome "još nije zauzeo stajalište", a on misli da intervencija i Iraku ruši međunarodni poredak. Zbog toga je i protiv slanja hrvatskih vojnika u Irak.

Pročitajte više