Rezat će plaće i mirovine? Ministar financija: Dajte mi par dana za odgovor

Foto: FAH

HRVATSKI premijer Tihomir Orešković danas se sastao sa zamjenikom direktora Glavne uprave za ekonomska i financijska pitanja Europske komisije Servaasom Derooseom, javlja HRT. Sastanku je nazočio i ministar financija Zdravko Marić, kao i guverner HNB-a Boris Vujčić.

Naglasak u razgovorima bio je na proračunu i nužnim reformama potrebnima za poticanje rasta gospodarstva.

Marić je kazao kako se razgovaralo o sljedećim koracima koje treba napraviti, pritom misleći na proces izrade proračuna, ali i dva sljedeća izvještaja koja se Europskoj komisiju trebaju dostaviti tijekom travnja.

Marić je istaknuo da krajem veljače u Hrvatsku dolazi podpredsjednik Europske komisije Dobrowskis. Tada će ujedno biti objavljen i sljedeći izvještaj o Hrvatskoj. U njemu će se objasniti u kojem smjeru ide Hrvatska.

Vujčić je rekao kako su razgovarali o fiskalnoj konsolidaciji te strukturnim reformama, što se monetarne politike tiče, naglašava kako je cilj stabilan tečaj kune.

Marić je uvjeren kako je cilj za ovu godinu ambiciozan, ali i realan. Kroz smanjenje deficita, gospodarsku aktivnost i aktiviranje državne imovine nastojat će stabilizirati javni dug. Na upit hoće li biti rezanja plaća i mirovina zamolio je još par dana za odgovor.

Pročitajte više