Ministar Hebrang primio vodstvo Udruge poslodavaca u zdravstvu

POTPREDSJEDNIK Vlade i ministar zdravstva Andrija Hebrang primio je danas vodstvo Udruge poslodavaca u zdravstvu, priopćila je Udruga.

Predstavnici Udruge - predsjednik Vlado Jukić, ravnatelj Milo Klepo i član Predsjedništva Ivan Herman - obavijestili su Hebranga o radu i stajalištima Udruge o zdravstvenim pitanjima te su predložili mjere koje bi, po njihovu mišljenju, trebalo poduzeti kako bi se stekli preduvjeti za normalno funkcioniranje zdravstvene djelatnosti, kaže se u priopćenju.

Predstavnici Udruge ministru su uručili analizu poslovanja zdravstvenih ustanova prošle godine, s tekućim gubicima i ukupnim tražbinama i obvezama.

U razgovoru su naglašena i pitanja odgovornosti za stanje u djelatnosti, pri čemu su predstavnici Udruge upozorili da je instrumentarij po kojem se financira zdravstvo bitan uzrok sadašnjeg stanja u poslovanju.

Ministar Hebrang je pozitivno ocijenio doprinos Udruge u rješavanju zdravstvene problematike te se složio da Udruga sudjeluje i u radu tijela i radnih skupina Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO).

Dogovoreno je da se o financijskom stanju zdravstvenog sustava u početku travnja održi savjetovanje na kojem će se izložiti Vladina zdravstvena politika, analizirati poslovanje HZZO-a i zdravstvenih ustanova te razmotriti sustav plaća i promjene u sustavu te prijedlozi kolektivnih ugovora, stoji u priopćenju.

Pročitajte više