Ministar Kovačević otvorio informacijski centar ministarstva

MINISTAR zaštite okoliša i prostornog uređenja Božo Kovačević otvorio je danas Informacijski centar Ministarstva u Palmotićevoj ulici u Zagrebu, koji će građanima nuditi raznovrsne informacije o okolišu, prirodi, prostornom uređenju, graditeljstvu i održivom razvoju.

Informacijski centar građanima će rad Ministarstva učiniti bližim i dostupnijim, rekao je Kovačević te dodao da je Info-centar namijenjen svim građanima, posebice, studentima i učenicima. Oni će na jednom mjestu imati priliku dobiti informacije i tako postati senzibiliziraniji za očuvanje okoliša.

Kovačević je podsjetio da se Hrvatska priprema za ratifikaciju Aarhuške konvencije, koja također inzistira na sudjelovanju javnosti u pitanjima vezanim za okoliš.

Informacijski centar nudit će građanima različite sadržaje i aktivnosti, kao što su Internet čitaonica, knjižnica i čitaonica s računalnom bazom podataka. U njemu će se organizirati izložbe na temu zaštite i očuvanja okoliša, predstavljanje knjiga i publikacija te projekata Ministarstva, skupovi nevladinih ekoloških udruga, različitih akcija Ministarstva i udruga, obrazovne radionice te distribucija obrazovnih materijala iz zaštite okoliša i prirode odgojiteljima i nastavnicima.

Svi su posjetitelji na otvorenju mogli sudjelovati u kratkom eko "vodenom kvizu", u povodu Svjetske godine voda koje su provodile djevojčice - "kapljice" iz Narodnog sveučilišta "Sesvete" i "Dubrava" te Centra za kulturu i obrazovanje "Susedgrad".

Djeca su izvela i igrokaz "Riba duginih boja", a ministar Kovačević nagradio ih je majicama s natpisom "Ja sam budući ministar".

Pročitajte više