Ministar Milinović najavio da će liječenje Martine Pirić platiti država

MINISTAR zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović pozvao je na novinskoj konferenciji u HZZO-u roditelje teško oboljele Martine Pirić iz Čepina, kojoj su dijagnosticirana dva zloćudan tumora i treba liječenje u inozemstvu, da podnesu zahtjev HZZO-u, koji će joj financirati potrebno liječenje.

"Pozivam roditelje da podnesu zahtjev, a Martinino će liječenje financirati hrvatska država koja brine za svoje pacijente", rekao je ministar Milinović, dodavši da nije bila potrebna humanitarna akcija prikupljanja sredstava za liječenje u inozemstvu.

Raznim humanitarnim akcijama i pozivom na donacije za Martinino liječenje je do sad prikupljeno više od 1,4 milijun kuna, a Martina bi uskoro trebala otići na liječenje u Padovu.

Ravnatelj Klaićeve nije smio objaviti dijagnozu djevojčice iz Brezovice

Ministar Milinović je prokomentirao i rezultate inspekcije u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici, zbog iznošenja dijagnoze djevojčice iz dječjeg doma u Brezovici.

"Ravnatelj bolnice u Klaićevoj prekršio je zakon objavivši dijagnozu djeteta. Uputio je ispriku Ministarstv, javnosti, djetetu i Brezovici", rekao je Milinović.

D.M.
Foto: L.T.

Pročitajte više