Ministar Vujić u Međimurju posjetio kulturne objekte kojima će se pomoći u sanaciji

MINISTAR kulture Antun Vujić danas je u Međimurju posjetio objekte kojima Ministarstvo kulture kani pomoći u obnovi i restauratorskim radovima.

Za te projekte u Međimurskoj županiji Ministarstvo je iz ovogodišnjeg proračuna izdvojilo četiri milijuna kuna, a polovica je namijenjena zaštićenim spomenicima kulture, rekao je ministar Vujić.

Također je razgovarao sa županom Brankom Levačićem, čakovečkim gradonačelnikom Brankom Šalamonom i gradskim kulturnim djelatnicima.

Izrazivši zadovoljstvo što će je toliko novca iz proračuna izdvojeno za kulturne namjene u Međimurskoj županiji, župan Levačić je naglasio kako se i jedinice lokalne samouprave skrbe za kulturne i sakralne objekte u najsjevernijoj hrvatskoj županiji.

Nakon razgledanja utvrde Zrinskih u središtu Čakovca ministar je u razgovoru s ravnateljicom Muzeja Međimurja Ljubicom Ramušćak izviješćen da je potrebno završiti obnovu ulaznog bedema i zidina Starog grada te za posjete otvoriti jedini ostatak obnovljenog pavlinskog samostana u Šenkovcu - kapelicu sv. Jelene.

Ministar kulture posjetio je i dvorac Feštetić u Pribislavcu te obišao crkve u Nedelišću i Svetoj Mariji, projekte koje sufinancira Ministarstvo kulture.

Razgledao je i radove na Domu kulture u Kotoribi.

Pročitajte više