Ministarstvo financija naplatilo jamstvo Mečelja

MINISTARSTVO financija naplatilo je danas bankarsko jamstvo od 3,6 milijuna eura koje je ruski Mečelj dao za sisačku Željezaru i tijekom sutrašnjeg dana doznačit će novac za isplatu plaća radnicima Željezare Valjaonice cijevi Sisak, priopćeno je poslijepodne iz Ministarstva.

Ministarstvo financija navodi da je danas naplatilo bankarsko jamstvo od 3,6 milijuna eura koje je ruski Mečelj priložio ugovoru kod kupnje Željezare Sisak d.d. od 6. veljače 2003. godine, a za isplatu šest minimalnih plaća radnicima Valjaonice cijevi Sisak.

"Ministarstvo financija je, kao što je najavilo, učinilo sve što je potrebno kako bi se osigurala naplata bankarskog jamstva za isplatu šest minimalnih plaća za 1.600 zaposlenih u sisačkoj Željezari", ističe se u priopćenju i najavljuje da će tijekom sutrašnjeg dana biti doznačen iznos za isplatu plaća.

Predsjednik Uprave Željezare Valjaonice cijevi Sisak Damir Begović danas je u Sisku najavio da će minimalne plaće za rujan radnicima biti isplaćene najkasnije u petak.

Pročitajte više