Ministarstvo obrazovanja najavilo oštru borbu protiv seksa za prolaznu ocjenu

MINISTAR obrazovanja Radovan Fuchs Rektorskom je zboru nakon sudskih ročišta u aferi Indeks 3, na kojima je otkriveno da su studentice seksualnim uslugama plaćale prolaz na ispitima, poslao dopis u kojem je vrlo oštro osudio postupke pojedinih članova akademske zajednice i apelirao da se takvom nemoralnom ponašanju stane na kraj.

O Fuchsovom dopisu kojeg je Zbor u potpunosti prihvatio govorio je na konferenciji za novinare rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš, koji se složio s ministrom kako su potrebne stroge mjere kako bi se spriječilo kršenje ljudskih i ustavnih prava hrvatskih studentica i studenata.

Bjeliš je također otkrio kako godišnje dobije dvadesetak prijava, većinom anonimnih, o devijantnom ponašanju profesora na Sveučilištu, ali i objasnio kako se temeljem anonimnih prijava može napraviti jako malo jer je gotovo nemoguće utvrditi jesu li optužbe koje se u njima iznose doista istinite.

Radovan Fuchs je novinarima kazao kako su "repovi" afere Indeks samo novi razlog za donošenje Zakona o Sveučilištu koji bi omogućio rektoru i sveučilišnim tijelima potpuni nadzor nad fakultetima.

Pročitajte više