Ministarstvo vanjskih poslova i ministar Svilanović osudili incident

MINISTARSTVO vanjskih poslova Srbije i Crne Gore i ministar Goran Svilanović osudili su u ponedjeljak sinoćnji incident ispred zgrade hrvatskog veleposlanstva kad su izgrednici demolirali zgradu te skinuli hrvatski grb i zastavu sa zgrade.

"Ministarstvo vanjskih poslova Srbije i Crne Gore najoštrije osuđuje incident koji se 15. lipnja dogodio ispred zgrade veleposlanstva RH. Tim povodom danas je veleposlaniku Republike Hrvatske Davoru Božinoviću u ministarstvu vanjskih poslova prenesena osuda i žaljenje zbog nemilog događaja", kaže se u priopćenju tog ministarstva, te se dodaje da je veleposlanik Božinović upoznat s mjerama koje su preduzete na otkrivanju i kažnjavanju vinovnika incidenta.

Ministar Svilanović izjavio je da se nada da sinoćnje divljanje navijača pred zgradom hrvatskog veleposlanstva neće negativno utjecati na daljnje unapređenje odnosa dvaju zemalja.

"Najoštrije osuđujem i zaista sam zgrožen onime što se dogodilo. Vandalskim nasrtajem na veleposlanstvo Republike Hrvatske u našoj zemlji oni su, u stvari, cijeli taj sportski događaj bacili u sjenu", izjavio je ministar Svilanović agenciji Beta, naglasivši da se "ovakvi događaji ne smiju više ponoviti", jer se "sportsko polje ni na koji način ne može pretvoriti u neko drugo polje za izražavanje političkih stavova ili izljeva mržnje".

"U parlamentu Srbije u ovom trenutku je u pripremi zakon koji će najoštrije kažnjavati vandalsko ponašanje navijača. Nadam se da će to učiniti i drugi, jer sam siguran da i ono što se događalo u Kranju nikome u Zagrebu nije drago", kazao je ministar Svilanović.

Pročitajte više