Ministarstvo zaštite okoliša raspisalo nagradni natječaj

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva objavilo je danas natječaj za dodjelu državnih nagrada i priznanja u zaštiti okoliša. L

Prijave za natječaj mogu se poslati poštom ili predati u pisarnicu Ministarstva, Ulica Republike Austrije 20, najkasnije 30 dana od dana objave u javnom glasilu, priopćeno je iz Ministarstva.

Obavijest o natječaju mogu se dobiti na telefon 01/37 82 413, a natječaj će biti objavljen i na web stranici Ministarstva www.mzopu.hr

Priznanja i nagrade Ministarstvo će dodijeliti u povodu Svjetskog dana zaštite okoliša, 5. lipnja, za tri područja - Doprinos održivom razvoju, Opći doprinos zaštiti okoliša te za Odgoj, izobrazbu i podizanje svijesti o zaštiti okoliša i o održivom razvitku.

Nagrade su u obliku plakete u bronci i povelje u zlatnoj boji, a priznanja u obliku povelje u srebrnoj boji.

Jedinica lokalne samouprave, koja osvoji nagradu na području općeg doprinosa zaštiti okoliša, pridružuje se Vijencu gradova i općina u zaštiti okoliša te uz povelju dobiva grb prošlogodišnjeg dobitnika, općine Nedelišće.

Ministarstvo zaštite okoliša već 12 godina, tradicionalno dodjeljuje priznanja i nagrade za zaštitu okoliša u povodu Svjetskog dana zaštite okoliša, 5. lipnja.

(Hina) pp/xbma ysšh

Pročitajte više