Mirjana Pukanić u depresiji, Ivo vrijeme krati premijerama

IVI PUKANIĆU, kako se čini, sve ide po planu. Nakon nekoliko dana provedenih u inozemstvu (a da javnost dozna da je u Cannesu, pobrinuo se Goran Milić, koji je u svom izvještaju s tamošnjeg filmskog festivala u središnjem Dnevniku HTV-a izreklamirao kako Dimitrija Železnjaka i njegovu Akvintu, tako i Ivu Pukanića) vlasnik Nacionala se, u društvu Sine Karli, glavne urednice Nacionala, pojavio večeras na svjetskoj premijeri filma "Indiana Jones".

Dok nam Sanja Sarnavka iz udruge B.a.B.e. govori kako Mirjana Pukanić ne može zbog straha u javnost ("Dobro se drži, ali je u depresiji, a tko i ne bi bio u njezinom položaju"), Puki ne zazire od javnosti - unatoč pokušaju atentata koji mu se dogodio nekoliko tjedana ranije. Štoviše, neviđeno je hrabar.

Pukanić je ušetao u Cinestar netom prije premijere, a nekoliko minuta kasnije i Karli. Zbog visokog osiguranja (mobiteli, kamere i fotoaparati su se morali ostaviti na ulazu zbog bojazni od neovlaštenog snimanja filma), Pukanić je malo negodovao, jer nije želio ostaviti mobilni uređaj zaštitarima. Nakon kratke prepirke stvar je ipak riješena pa je Pukanić kupio kokice i pošao potražiti mjesto za sjedenje. Od novinara i fotografa Sina i Ivo su i večeras zazirali - pogotovo kad su upiti za zajedničko fotografiranje bili u pitanju.

Sramotna odluka Hrvatske liječničke komore

U međuvremenu, njegova supruga danas je izgubila i posljednju vjeru u institucije. Povjerenstvo za stručna pitanja Hrvatske liječničke komore odlučilo je, naime, kako nije bilo stručne pogreške u slučaju njezine prisilne hospitalizacije.

Povjerenstvo je bilo zatražilo očitovanje od liječnice obiteljske medicine Jasne Lulić, koja je napisala uputnicu za hospitalizaciju Mirjane Pukanić, a da je nije pregledala i liječnice Hitne medicinske pomoći Dunja Tomljenović, jer pacijentica nije hospitalizirana u najbližoj bolnici. One, priznaju u Komori, nisu postupile po proceduri, ali neće snositi posljedice.

Ravnateljica Hitne u Zagrebu Slobodanka Keleuva, psihijatar u Bolnici Vrapče Vlado Jukić, Aleksandar Herceg i Miroslav Haid, koji su također sudjelovali u prisilnoj hospitalizaciji, također se prema mišljenju Komore nisu ogriješili o službene procedure.

K.C.
Foto: Index

Pročitajte više