mirti abramović prva nagrada za najbolju kratku priču, a vinku topalovu za pjesmu iz domovinskog rata

Zamjenik ministrice obrane Zlatko Gareljić uručio je danas u Ministarstvu obrane prigodne nagrade pobjednicima natječaja "Domovinski rat u prozi i poeziji". L

Prvu nagradu za najbolju kratku priču iz Domovinskog rata osvojila je Mirta Abramović, a prvonagrađeni u izboru najbolje pjesme je Vinko Topalov. Tu je ocjenu donio ocjenjivački sud, koji su činili

pisac Hrvoje Hitrec i pjesnikinja Marija Peakić Mikuljan te pukovnik Ivica Matešić - Jeremija i satnik Nenad Marinac, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Osim njih, nagrađeni su i Tomo Gelo, koji je osvojio drugu nagradu u kategoriji priča i treću nagradu u kategoriji pjesama, te Drago Vidaković, Stipo Barišić, Ante Nazor - Platon, Ivan Skender, Jasna Gregorić, Sanja Jurišić, Zdenka Jezernik, Drago Maksimović, Vesna Pirizović, Mirko Štrk, Višnja Labuhar, Ana Loboja, Nevenka Marić, Jure Medved, Vinko Franković i Niko Galeša.

Nagradni natječaj objavljen je početkom ove godine u tjedniku MORH-a "Obrana", a od ukupno 26 priča i 100 pjesama, koliko ih je pristiglo na natječaj, nagrađeno je deset autora iz obje kategorije.

(Hina) pp az

Pročitajte više