Mladež HSLS-a protiv obezvrjeđivanja Domovinskog rata

MLADEŽ Hrvatske socijalno-liberalne stranke najoštrije osuđuje izjave po kojima su u Osijeku, tijekom Domovinskog rata, likvidirani hrvatski branitelji, a potom odnošeni na prve crte bojišnice i prikazivani kao žrtve ratnih sukoba, izjavio je danas u Osijeku nacionalni predsjednik MHL-a Zdravko Vukić.

Takvu je izjavu dao prošloga tjedna bivši osječko-baranjski župan Ladislav Bognar.

Na konferenciji za novinare Vukić je ocijenio kako ta izjava podsjeća na nekadašnje izjave pripadnika tzv. JNA da Hrvatska vojska sama granatira Dubrovnik, dodavši kako MHL podržava individualno procesuiranje za zločine, ali da je nedopustivo dovoditi u pitanje cjelokupni Domovinski rat.

"Pozivamo i ostale organizacije mladeži političkih stranaka da se od toga ograde. Ako je predizborna kampanja ovako započela, onda će biti vrlo neugodna", kazao je Vukić.

Vukić je ocijenio kako vladajuća koaliciji u osječko-baranjskoj Županijskoj skupštini (SDP,LS, HSS, LIBRA), nakon ostavki 26 oporbenih vijećnika HDZ-a, HSLS-a i HSP-a "nelegitimno pokušava zadržati vlast". Ustvrdio je kako ni "vlast na državnoj razini nije legitimna jer ne odgovora izbornim rezultatima", budući da je nakon izlaska HSLS-a iz vladajuće koalicije ona popunjena strankama bez izbornog legitimeta.

"MHL podupire zahtjev seljačkih udruga za otkupnom cijenom pšenice od 1,30 kuna za kilogram i čudno je kako među seljacima ima toliko nezadovoljstva, ako je Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva u rukama Hrvatske seljačke stranke", naveo je Vukić.

Pročitajte više