Mladić pratio djevojku kući, pijani vozač ih pokosio autom. Objavljeni detalji

Foto: Pozega.eu

IZ POLICIJSKE uprave požeško-slavonske potvrdili su da je prometnu nesreću noćas iza ponoći u Grabarju uzrokovao 25-godišnji mladić koji je imao tri promila alkohola u krvi, piše Požega.eu.

U prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni mladić i djevojka koji imaju višestruke prijelome.

"Noćas, 30 minuta iza ponoći, u mjestu Grabarje došlo je do prometne nesreće s ozlijeđenim osobama tako da je 25-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od tri promila (utvrđeno alkometrom) upravljao osobnim automobilom marke Volkswagen, požeških registarskih oznaka i uslijed neprilagođene brzine naletio na dvoje pješaka starosti 16 i 19 godina. U prometnoj nesreći pješaci su teško ozlijeđeni (ozljede neopasne po život), dok je vozač lakše ozlijeđen. On je uhićen i slijedi daljnje kriminalističko istraživanje i utvrđivanje svih okolnosti navedenog događaja", kazali su iz policije.

Potvrđeno nam je da su mladić i djevojka zadržani na bolničkom liječenju i da će biti operirani.

"Oboje zaprimljenih pacijenata imaju teške tjelesne ozljede koje nisu opasne po život. Mladić ima prijelom kosti glave dok djevojka ima prijelom potkoljenice. Oboje će biti operirani", rekao je prim. mr. sc. Damir Šimleša, voditelj Službe kirurgije u Općoj županijskoj bolnici Požega.

Mladić djevojku pratio kući

Mladić i djevojka su se, podsjetimo, kretali uz kolnik pokraj igrališta, cestom koja vodi u središte sela jer na tom dijelu ne postoji pješačka staza.

Mladić je pokraj sebe gurao bicikl, a djevojku je htio otpratiti do kuće.

U jednom trenutku iza leđa im je naišao Passat požeških registarskih oznaka. Vozač je, kažu mještani, bio mrtav pijan i u njih se gotovo izravno zabio.

Pročitajte više