Mladu Velšanku silovali i ubili ribari koji su se za zločin pripremali uz porniće i viski

KATHERINE HORTON, 21-godišnja studentica psihologije iz Walesa koja je brutalno silovana i ubijena na plaži Lamai na Tajlandu, prošle je godine sa prijateljicom Ruth Adams uživala u putovanju kroz Hrvatsku.

"Prošle godine smo uživali u odmoru koji smo proveli putujući cijelom Hrvatskom, gdje smo odlučili da ćemo slijedeći put otputovati na Daleki istok" - rekla je neutješna Ruth Adams, koja još ne može vjerovati da je njena nerazdvojna prijateljica okrutno mučena i ubijena.

Istraga njenog ubojstva je rezultirala uhićenjem dvojice ribara koji su priznali zločin zahvaljujući engleskom paru Burrows koji je uživao na plaži one noći kada je Katherine umorena.

Oni su šetajući plažom slučajno naišli na Katherine, koja je upravo majci u Cardiffu telefonski čestitala Novu godinu za vrijeme velike oseke koja joj je omogućila da odšeta mnogo dalje od obale nego inače.

Burrowsi su poslije čuli uzdisanje i stenjanje iz pornića koji su gledali mornari na brodu u plićaku.
Nisu shvatili da je krike koje su također kasnije čuli ispuštala Katherine dok se opirala nasilnicima, pa tome nisu ni pridavali značaj. Poslije su pronašli njen mobitel na obali, a shvatili su o čemu se radi tek u Bangkoku kada je do njih doprla vijest o zločinu na plaži.

Policijski dužnosnici su potvrdili da su ribari omamljenu Katherine odvukli u plićak i silovali, kao i da su prije zločina konzumirali velike količine viskija. Na njihovom brodu pronađeni su dvd-i pornografskog sadržaja i lula za opijum.

Pročitajte više