Morić: Bandićevo nasilje nad Poglavarstvom, Skupštinom i proračunom

Potpredsjednik Demokratskog centra (DC) Joško Morić ocijenio je danas da se na zadnjoj sjednici zagrebačke Gradske skupštine dogodilo nasilje nad Poglavarstvom, skupštinom i gradskim proračunom u organizaciji zagrebačkog dogradonačelnika Milana Bandića.

Morić je na konferenciji za novinare rekao da je umjesto uobičajene procedure po demokratskim standardima, neposredno pred početak sjednice Gradske skupštine sazvana i održana izvanredna sjednica Poglavarstva na kojoj je usvojeno čak 14 novih prijedloga koji su po hitnom postupku upućeni Skupštini na odlučivanje. Čak kada bi se radilo o rješenjima rutinskih ili dnevnih gradskih problema bilo bi previše da ih se 14 šalje u hitnu proceduru, smatra Morić.

Kritiziravši Bandićev rad kao dogradonačelnika Zagreba, Morić je rekao da u posljednjih pet godina gradom ne upravljaju ni Poglavarstvo ni gradonačelnica već Bandić.

Naveo je da se u svrhu predizborne kampanje, u gradu pokreću razni veliki projekti, a nakon izbora padnu u zaborav.

Između ostalih Bandićevih "grijeha", Morić je posebice spomenuo da se na "marginama zadnje sjednice gradske skupštine doznalo da je Bandić navodno potpisom oprostio nogometnom klubu "Dinamo" dug od 242 milijuna kuna.

Ustvrdio je da je nepodnošljivom lakoćom Bandić oštetio gradski proračun kada je iznajmio Gradsku kavanu za jednu kunu, kada je s više od milijun eura platio uređenje HNS-ovih stranačkih prostorija u ulicu kneza Mislava ili kada je za vađenje lopoča iz Jaruna dao šest milijuna kuna privatnom poduzeću koje je za taj posao svejedno koristilo alate i opremu gradskog poduzeća Jarun.

Na novinarski upit tko će biti na čelu liste DC-a za predstojeće lokalne izbore u Gradu Zagrebu, Morić je odgovorio da stranka još nije odlučila.

Također još nije odlučeno hoće li DC koalirati s HDZ-om u Gradu Zagrebu, rekao je Morić dodajući da će se odgovori na ta pitanja znati nakon povratka predsjednice Vesne Škare Ožbolt sa studijskog putovanja iz Finske.

Pročitajte više