Mostar: Biskup Perić osudio spaljivanje jaslica

Mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić osudio je danas postupak izgrednika koji su spalili božićne jaslicw na mostarskom trgu Rondo.

Policija je uhitila tri osobe iz istočnog dijela Mostara za koje se sumnja da su u noći između 15. i 16. prosinca spalili tradicionalno predbožićno obilježje u središtu Mostara.

´Katolici, koji su istodobno pripadnici hrvatskog naroda, vide u ovakvim zgarišnim zločinima napade ne samo na svoju vjeru i svoje najveće svetinje. U rušenju jaslica čitaju poruke nemira i mraka od onih s kojima im je zajedno živjeti i ovakve božićne čestitke primati. Noćni dželati...spalivši betlehemske jaslice, takvim zlikovstvom pokazuju da su kadri ubiti ne samo maloga Isusa i njegovu svetu obitelj, nego pobiti i svu ostalu djecu u mostarskom Betlehemu´, navodi biskup Perić u svom dopisu kojeg je danas objavila Katolička tiskovna agencija (KTA).

Biskup Perić je istaknuo kako su incidenti počeli nedavnim obeščašćivanjem Isusovih jaslica u Stolcu te oskvrnućem jaslica na Domanovićima (kod Stoca).

Pročitajte više