Mostovac Dabo prije tri godine izbačen iz HDZ-a pa molio da ga prime natrag

Foto: FAH

ČELNIK Mosta nezavisnih lista i potpredsjednik Vlade Božo Petrov predstavio je novog člana Mosta, gradonačelnika Novalje Antu Dabu koji je tom prigodom poručio kako "vjeruje u Most koji se afirmira na hrvatskoj političkoj sceni".

“To je nešto što HDZ i SDP nemaju, a to je priča uspješnih i odgovornih ljudi”, dodao je Petrov predstavljajući Dabu. Petrov je, čini se, zaboravio da je upravo Dabo bio član HDZ-a, sve dok 2013. godine nije bezuvjetno izbačen iz stranke nakon što je na izbore za gradonačelnika izašao kao nezavisni kandidat - i pobijedio.

Odlukom časnog suda HDZ-a Ličko senjske županije bezuvjetno je izbačen iz stranke, a kada je i službeno postao gradonačelnikom Grada Novalje, obratio se Visokom časnom sudu HDZ-a sa zahtjevom da mu se odobri ponovno učlanjenje u tu stranku. Odbijen je.

Visoki časni sud HDZ-a donio je rješenje po kojem mu se uskraćuje suglasnost za ponovnim učlanjenjem u HDZ.

"Temeljem članka 13. stavka 1., članstvo u HDZ-u prestaje kandidiranjem na izborima bez suglasnosti stranke. Na posljednjim lokalnim izborima održanim 2013. godine, Ante Dabo kandidirao se bez suglasnosti stranke na nezavisnoj listi, nakon čega je Gradski odbor HDZ-a Grada Novalje pokrenuo postupak za njegovo bezuvjetno isključenje iz HDZ-a. Časni sud HDZ-a Ličko senjske županije, na sjednici održanoj 07. svibnja 2013. godine donio je odluku o bezuvjetnom isključenju Ante Dabe iz članstva HDZ-a", stajalo je u odluci stranke.

Pročitajte više