MPPV ukinulo odluku Vijeća za telekomunikacije o dodjeli dozvole tvrtki "Divan"

MINISTAR pomorstva, prometa i veza (MPPV) Roland Žuvanić potpisao je rješenje kojim se u cijelosti ukida odluka Vijeća za telekomunikacije od 20. listopada ove godine, kojom se tvrtki "Divan" d.o.o. iz Zagreba dodjeljuje dozvola za obavljanje javnih govornih usluga u nepokretnoj (fiksnoj) mreži, izvijestili su iz MPPV-a.

Takvo je rješenje odnosno poništenje odluke Vijeća za telekomunikacije ministar Žuvanić najavio prošloga tjedna, nakon što je upravni nadzor njegovog Ministarstva pregledom cjelokupne dokumentacije Vijeća utvrdio povrede niza zakonskih propisa.

Iz MPPV-a navode da je ustanovljeno da je "Vijeće višestruko povrijedilo stari, a kasnije, nakon njegovog stupanja na snagu 7. kolovoza ove godine, i novi Zakon o telekomunikacijama".

Najavljuju do kraja studenoga donošenje potrebnih pravilnika za dodjelu dozvola za nove operatere u fiksnoj mreži te da će "pružiti svu potrebnu pomoć tvrtki Divan da na zakonit način dobije dozvolu za pružanje telekomunikacijskih usluga".

Iz MPPV-a, na dodatni upit, pojasnili su da protiv danas potpisanog rješenja o ukidanju odluke Vijeća nije dopuštena žalba, već se može pokrenuti upravni spor tužbom koja se podnosi Upravnom sudu u roku 30 dana od primitka rješenja. Rješenje će, dodaju, biti dostavljeno svim zainteresiranim stranama odnosno Vijeću za telekomunikacije i tvrtki "Divan".

Pročitajte više