MUP: Policija nije u službi niti jedne političke stranke

GLASNOGOVRNIK Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Zlatko Mehun odbacio je danas kao neutemeljene ocjene da je policija u službi bilo koje političke stranke, reagirajući tako na izjavu predsjedničkog kandidata Stjepana Mesića.

"Policija odbija bilo kakve sumnje u to da je u službi bilo koje političke stranke", izjavio je glasnogovornik Mehun Hini, dodajući kako su to Mesićeve "političke ocjene".

Predsjednički kandidat Stjepan Mesić danas je na Trešnjevačkoj tržnici u Zagrebu, u sklopu svoje predizborne promidžbe, izjavio kako mu nije poznato tko je tijekom njegova prekjučerašnjeg posjeta Dugoj Resi sa stabla skinuo plakat HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Jadranke Kosor, te ustvrdio da policiju "postaje sve više stranačka jer sankcionira skidanje plakata s mjesta na kojima je plakatiranje zabranjeno".

Glasnogovornik MUP-a Mehun naglasio je kako su "na početku predizbornih aktivnosti - baš s ciljem da se profesionalno i odgovorno obavljaju sve policijske dužnosti - u policiji oformili posebni stožer koji tijekom predsjedničke kampanje prati i nadgleda aktivnosti i rad policije na terenu te koordinira sve aktivnosti svih izbornih stožera i svih predsjedničkih kandidata. Sada, u drugom krugu, taj policijski stožer koordinira rad sa izbornim stožerima o pravilima predsjedničkih kandidata".

"Zasad policija nije imala bilo kakav prigovor na postupanje i rad policijskih službenika", rekao je Mehun.

Glasnogovornik MUP-a osvrnuo se i na prekjučerašnji slučaj u Dugoj Resi kada su članovi Mesićeva stožera tijekom posjeta Dugoj Resi trgali plakate Jadranke Kosor, a karlovački je HDZ izvijestio da je protiv člana Mesićeva osiguranja Perice Martinovića podignuta prekršajna prijava jer je, nakon što je uhvaćen kako skida plakate, policiji odbio pokazati osobnu iskaznicu".

"Kad je riječ o konkretnom Dugoreškom slučaju, i sada su policijski službenici postupili isključivo po zakonu", naglasio je Mehun, te dodao da je policija i "u svim dosadašnjim situacijama postupala u skladu sa svojim zakonskim ovlastima".


Foto: FAH

Pročitajte više