Muškarci uhićeni zbog prijetnje načelniku Udbine, pred zgradom se okupila rodbina

Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

POLICIJA je uhitila dvojicu muškaraca iz Perušića, starih 26 i 31 godinu, zbog prijetnji načelniku općine Udbina Josipu Seučeku te slijedi njihovo saslušanje u Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću, ispred kojeg se okupila rodbina osumnjičenika te policija pojačano pazi na javni red i mir.

Ispred zgrade Općinskog državnog odvjetništva okupilo se 15-ak članova obitelji osumnjičenika, zajedno s malom djecom, što je, kako se doznaje, uobičajena podrška romskih obitelji njihovim procesuiranim članovima.

Glasnogovornica policijske uprave iz Gospića Maja Brozičević nije navela ime žrtve, nego samo da se uhićeni sumnjiče da su 20. siječnja 2022. u Udbini prijetili 35-godišnjaku iz Udbine "vezano uz njegov rad i položaj kako bi ga uznemirili i ustrašili".

Načelnik: Situacija nije dobra, čuva me policija

Međutim načelnik Seuček je potvrdio Hini da je on žrtva prijetnji dvojice osumnjičenika iz Perušića i rekao da ta "situacija nije dobra" te da ga zbog svega čuva policija.

"Zbog interesa istrage ne mogu govoriti o konkretnom napadu na mene, ali mogu reći da se tu radi o trajnom problemu nekontrolirane ispaše nečuvane stoke, o takvoj nebrizi za stoku da su štete poljoprivrednicima svakodnevne te da je ugrožena i sigurnost ljudi u prometu", rekao je Seuček i poslao poruku svima da se "problemi moraju riješiti".

Policija: Slučaj povezan s 23-godišnjom vlasnicom konja

Brozičević je potvrdila da "policija s tim u vezi obilazi teren i oštećenu osobu iz Udbine". Također je ukazala i na činjenicu da je s ovim kaznenim djelom povezana i jučerašnja prijava protiv 23-godišnjakinje iz Perušića "za ugrožavanje prometa opasnom radnjom ili sredstvom" jer je 25. siječnja u Vukavi bez nadzora ostavila svog konja, čime je ugrozila cestovni promet.

I ranije je bila pravomoćno kažnjena što kao vlasnica nije poduzela sve mjere da stoka i druge životinje ne izađu na cestu bez nadzora.

U utorak je na državnoj cesti broj 25 došlo do naleta automobila na konja, u kojem je vozač lakše ozlijeđen. No podsjetila je Brozičević i na nalet teretnog vozila na konja 13. ovog mjeseca, kojom prilikom je nastala velika šteta na vozilu, a konj je uginuo, za što je kazneno prijavljena 25-godišnja vlasnica konja, također iz Perušića.

Pročitajte više

 

Pročitajte više