Muslimanski separatisti napali radio i tv-postaju u Srinagaru

TROJICA muslimanskih napadača i dvojica pripadnika indijskih snaga sigurnosti poginula su u subotu u napadu na državni radio i televiziju u Srinagaru, ljetnoj prijestolnici indijske države Džamu i Kašmir.

Trojica muslimanskih napadača dovezla su se do zgrade Radija Kašmir i televizijske postaje Doordarshani i aktivirali automobil-bombu. Eksplozija zgradi nije nanijela nikakvu štetu. Nakon toga pokušali su ući u kompleks, no zaustavile su ih indijske snage sigurnosti, kazali su dužnosnici.

Jedan napadač poginuo je na ulazu u zgradu, a dvojica u okršaju s indijskim snagama sigurnosti kod obližnje džamije. U pucnjavi su poginula i dvojica pripadnika indijskih snaga sigurnosti, a šestorica su ozlijeđena.

Odgovornost za napad preuzela je separatistička organizacija Al Madina Regiment. U priopćenju mjesnim medijima navodi se da je napad odgovor na nazočnost indijskog saveznog pregovarača za Kašmir N. N. Vohre u Srinagaru.

Vohra se u petak sastao s predstavnicima zajednica kašmirskih Hindusa i Sika te s nekoliko mjesnih političara.

Al Madina je u priopćenju navela i zahtjev da savezna vlada pregovara izravno sa separatistima te najavila nove napade na mjesne medije.

U nizu separatističkih napada u petak diljem države Džamu i Kašmir poginulo je desetero ljudi, uključujući šestoricu vojnika, a 34 je ozlijeđeno.

Pročitajte više