Muž ugušio suprugu, a prijavio da je umrla na spavanju

ZAHVALJUJUĆI obdukciji i drugim podacima policija je otkrila da je 34-godišnji Zagrepčanin u srijedu ugušio svoju suprugu Željku Oslaković, iako je prijavio da je preminula na spavanju, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Zbog sumnje da je u srijedu između pet i šest sati ujutro u stanu u Maksimiru ugušio 32-godišnju suprugu, muškarac je danas uhićen i predan istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda.

Kriminalističkoj obradi prethodio je nalaz obdukcije da je žena umrla nasilnom smrću, ali i prikupljanje informacija koje su pokazale da su supružnici imali brojne bračne probleme, kažu u policiji.

Smrt supruge 34-godišnjak je prijavio u srijedu poslijepodne, rekavši da je oko 13 sati, kada se probudio, pronašao suprugu kako potrbuške leži na krevetu i ne daje znakove života. U policiji tvrde da je osumnjičeni pokušao ukazati da mu je supruga preminula iznenadnom smrću uslijed moždanog ili srčanog udara, odnosno neke alergijske reakcije.

Nakon obdukcije i prikupljenih podataka policija je protiv 34-godišnjaka pokrenula kriminalističku obradu kojom je utvrdila da je suprugu nakon svađe ubio, stisnuvši je rukama za vrat, koji je istovremeno pritisnuo i o letvu spojnice kreveta.

U policiji navode da je osumnjičeni završio srednju zrakoplovnu školu i da je već dulje vrijeme nezaposlen, a prije petnaestak godina evidentiran je zbog imovinskih delikata.

Njegova supruga, s kojom je u vezi bio od 1991., po zanimanju je bila pravnica i prije nekoliko mjeseci se nakon višegodišnjeg traženja posla zaposlila kao tajnica u jednoj srednjoj školi u Zagrebu, kažu u policiji te dodaju da par nije imao djece.

Pročitajte više