Na dan izborne šutnje Radio 101 i nevladine udruge - Bukom protiv šutnje

NEVLADINA udruge i Radio 101 pokrenuli su zajedničku kampanju za predstojeće parlamentarne izbore, pod nazivom "Bukom protiv šutnje" i "Začepi nos i glasaj", s ciljem da što više građana, posebno žena i mladih, motiviraju za izlazak na izbore.

Na današnjoj konferenciji za novinare koordinatori kampanje, u ime dvadesetak nevladinih udruga, Martina Stažnik i Ivo Marinović te, u ime Radija 101, Zrinka Vrabec Mojzeš istaknuli su "da neizlazak na izbore smatraju najgorim mogućim izborom - bez obzira na to što mislili o političarima".

Najavili su aktivnosti koje će u sklopu kampanje organizirati u petak, kao i na dan izborne šutnje u subotu, kako bi privukli što više mlade urbane populacije i žena budući da te dvije skupine, istaknuli su, čine najveći dio izbornih apstinenata.

Zagrebačkim ulicama u petak će krenuti rock parada, u kojoj će na otvorenim kamionima svirati rock bandovi i pozivati građane da iziđu na izbore, a parada će završiti u prostorima SKUC-a.

Radio 101, istaknula je Vrabec Mojzeš, želeći dati doprinos i ovim izborima i jačanju svijesti hrvatske javnosti o važnosti aktivnog sudjelovanja u izbornom procesu, već je u svome eteru počeo emitiranje spota "Začepi nos i glasaj".

Radio 101 će u subotu, na dan izborne šutnje, u središtu grada dijeliti promotivne materijale, koji građane pozivaju na izlazak na izbore, uključujući i kvačice za nos s natpisom "Začepi nos i glasaj".

Prihod od prodaje promotivnog materijala namijenjen je humanitarnoj akciji Radija 101 za kupnju inkubatora svim zagrebačkim rodilištima.

Pročitajte više