Na granici kod Dubrovnika uhićeni Albanci, policijski pas u autu našao 11 kg heroina

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

ULAZNOJ graničnoj kontroli na MCGP Karasovići jučer, 10. siječnja, oko 11:30 pristupilo je osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak, dok se na mjestu suputnika nalazio 44-godišnjak, oboje državljani Albanije.

Nakon osnovne granične kontrole policijski službenici Postaje granične kontrole Gruda, profiliranjem putnika u vozilu, posumnjali su na krijumčarenje droge nakon čega su vozilo i osobe izdvojeni u drugu liniju granične kontrole te je angažiran službeni pas za detekciju droga Hunt koji je pozitivno reagirao na prisutnost droge u središnjem dijelu vozila.

 

Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku izvršena je pretraga vozila kojom je u prepravljenom prostoru ispod mjenjača brzina i naslona za ruku pronađeno 20 paketa s ukupno 11.035 kg heroina.

U posljednje dvije godine dubrovačka policija zaplijenila 240 kg heroina

Vozač i suvozač su uhićeni, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su heroin imali namjeru prevesti iz Albanije na zapadnoeuropsko tržište. Zbog sumnje na to da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama osumnjičeni albanski državljani su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave.

Ovo je druga velika zapljena droge policijskih službenika Postaje granične policije Gruda na MCGP Karasovići u posljednjih mjesec dana.

Podsjetimo, 14. prosinca prošle godine policijski službenici uz suradnju carinskih službenika u autobusu albanskih nacionalnih oznaka pronašli su 5.4 kg heroina i 5.6 kg kokaina čije je odredište također bilo zapadnoeuropsko tržište. Ovom posljednjom zapljenom količina heroina koju je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska zaplijenila u posljednje dvije godine popela se na 240 kg.

Pročitajte više