Na HRT-u o lažnim vijestima pričao Bunjac, čovjek koji širi gluposti o cjepivima

Screenshot: HRT

SINOĆ su u emisiji Otvoreno na HRT-u tema bile navodne montaže ministra Tolušića, a koje je objavio Nacional.

U emisiji su gostovali ministrica kulture Nina Obuljen, bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac te glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić. 

Zanimljivo, o lažnim vijestima na javnom servisu govorio je Branimir Bunjac iz Živog zida, čovjek koji je svojedobno širio laži o cijepljenju.

"Doista je smiješno da nas vlada koja svakodnevno proizvodi lažne vijesti vodi u borbu protiv lažnih vijesti", rekao je među ostalim stvarima Branimir Bunjac iz Živog zida.

Živozidaši nisu najoprezniji kad je riječ o dijeljenju vijesti na društvenim mrežama i u saboru. Najbolji dokaz za to je Ivan Pernar koji je tako dijelio fake news o tome kako se depresija liječi šetanjem u prirodi ili je davao savjete za liječenje gripe.

No, i sam je Branimir Bunjac, koji sada napada vladu da proizvodi lažne vijesti, dijelio takve vijesti. Najpoznatija od njih je ona s početka 2017. godine kad je Bunjac panično podijelio "službeni popis sastojaka koji se širom svijeta koriste u cjepivima", a koji je, pisao je tada, dobio u ruke.

"Dobio sam u ruke službeni popis sastojaka koji se širom svijeta koriste u cjepivima. Između ostaloga, unutra su GMO virusi, abortirani fetusi životinja i ljudi, embrij zamorca, razne vrste jaja, mišja krv i mozak, krv, srce i bubrezi različitih vrsta životinja, npr. majmuna, konja, svinja, ovaca, zečeva, pasa....

Ovi podaci predstavljaju 'poslovnu tajnu' i 'ne preporuča ih se objavljivati'. Ne mogu vjerovati da sam dio ovih podataka čuo po prvi puta u životu. Morat ćemo se očito svi skupa više boriti oko prava na transparentnost i informiranost kod medicinskih zahvata", pisao je krajem veljače 2017. Bunjac na svom Facebooku

Pročitajte više