Na osječko-baranjskim cestama porast broja teških prometnih nesreća

OD POČETKA godine na prometnicama Osječko-baranjske županije poginulo je 39 osoba, što je znatno više nego u istom razdoblju prošle godine kada ih je poginulo 17, doznaje se u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj.

Samo u prvih deset dana kolovoza poginule su četiri osobe.

Načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa Ivaj Opačak kao posebno težak i upozoravajući slučaj izdvojio je prometnu nesreću koja se prošli tjedan dogodila na ulazu u Josipovac (selo nadomak Osijeka) u dva sata ujutro, a koju je prouzročio 15-godišnji vozač BMW-a. U toj je nesreći stradao njegov 17-godišnji suvozač.

Kako je među poginulima najveći broj mladih od 18 do 24 godine, Opačak je upozorio roditelje da "vode računa u kakvom stanju njihova djeca, kojoj kupuju velika i snažna vozila, sjedaju za volan i dolaze kući jer su najčešći uzroci nesreće neprilagođena brzina i utjecaj alkohola".

Bitno je da se pri vožnji koristi sigurnosi pojas jer se pokazalo da je samo deset posto poginulih bilo vezano, kazao je Opačak za Hinu.

Dodao je kako se to isto odnosi na obvezu nošenja kaciga za motocikliste koji uglavnom stradavaju od posljedica ozljeda glave.

Pročitajte više