Na Zadarskom sveučilištu promocija 211 diplomiranih profesora

U SVEČANOJ dvorani zadarskog Sveučilišta danas je promovirano 211 diplomiranih profesora različitih humanističkih znanosti.

Riječ je o prvoj skupini visokoškolskih akademskih građana, u čijim će diplomama pisati da su studirali na zadarskom Sveučilištu, koje je nedavno utemeljeno.

Diplomante, njihove prijatelje i roditelje pozdravila je prorektorica Sveučilišta dr. Erma Ivoš.

"Današnji je dan, kada vi primate diplomu, za pamćenje jer ste prvi naraštaj nakon davne godine 1396., kada je upravo u Zadru utemeljeno prvo sveučilište u Hrvata, koji je diplomirao na zadarskom Sveučilištu. Na vama je odgovornost da časno, moralno i dostojanstveno nosite titulu akademskih građana", rekla je prorektorica dr. Erma Ivoš.

Inače, iz Ureda Rektorata Sveučilišta u Zadru danas je priopćeno da je na sinoćnjoj sjednici Senata Sveučilišta u Zadru dosadašnji privremeni rektor dr. Damir Magaš izabran za rektora Sveučilišta. Od 20 članova Senata za njega je glasovalo njih 19, a protukandidat dr. Pavo Živković odustao je uoči same sjednice od kandidature.

Dr. Damir Magaš rođen je 1953. u Zadru, završio je Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu, Geografski odjel, a doktorirao je 1992. Utemeljitelj je Studija za geografiju na zadarskom Sveučilištu. Objavio je više od sto stručnih i znanstvenih radova. Na dužnost dekana izabran je do 2007.

Pročitajte više