Nadia Poropat na HTV-u predstavila HSS-ov program za nacionalne manjine

Kandidatkinja HSSa za zastupnicu talijanske nacionalne manjine u 12. izbornoj jedinici Nadia Poropat večeras je na HTVu, predstavljajući izborni program, rekla da će se zauzimati za jačanje i unaprjeđivanje manjinskih prava na europskim standardima.

"Zauzet ću se za poštivanje svih zakona vezanih uz manjine i onemogućiti diskriminaciju većinskog naroda na račun manjina", kazala je Poropat.

Posebnu će pažnju, kaže, posvetiti njegovanju manjinskih kulturnih i tradicijskih vrijednosti, te očuvanju dijalekata talijanskog jezika. "Samo živ jezik može sačuvati identitet manjine", naglasila je.

Manjinski identitet, tvrdi Poropat, želi očuvati i kroz obrazovanje na matičnom jeziku, od vrtićke dobi do visokog školstva.

"Hrvatska teži Europi, a europsko je društvo multikulturalno", istaknula je Poropat.

Založit će se, kako je rekla, i za veću zastupljenost žena u političkom, ekonomskom, socijalnom i kulturnom životu, te njihovu ravnopravnost s muškarcima u svim područjima života.

U tom smislu Poropat će se boriti za zakonske izmjene koje bi omogućile bolju zaštitu žena od svih oblika diskriminacije i nasilja, a veću skrb posvetit će i umirovljenicima.

Pročitajte više