nagrada grada siska za životno djelo - posthumno janku bobetku

Sisačko Gradsko vijeće danas je većinom glasova odlučilo da će se Nagrada grada za životno djelo u 2002./2003. godini, koja će se uručiti 4. lipnja na Dan grada, blagdan sisačkog zaštitnika biskupa Svetog Kvirina i obljetnicu 1700. godina kršćanstva u Sisku, posthumno dodijeliti stožernom generalu Janku Bobetku, rodom iz Crnca kod Siska.

Kako je istaknuto u obrazloženju odluke o dodjeli priznanja generalu Bobetku, Nagrada grada Siska posthumno mu se dodjeluje za doprinos ugledu grada Siska, te za hrabrost i požrtvovnost u obrani Siska u Domovinskom ratu.

Za posthumno dodjeljivanje Nagrade grada generalu Bobetku glasovali su vijećnici HDZ-a, HSP-a, HKDU-a, Demokratske stranke umirovljenika - DSU-a, HSS-a i dio zastupnika HNS-a, dok su suzdržani bili jedan vijećnik HNS-a i tri vijećnika SDP-a.

Odlučeno je da će se Nagrada grada Siska za životno djelo također dodijeliti i župniku sisačke župe Sv. križa i dekanu sisačkog dekanata vlč. Alojziju Petranoviću, a za tu dodjelu suzdržano je bilo sedam vijećnika SDP-a i HNS-a.

Godišnju Nagradu grada Siska, kako je jednoglasno odlučeno, dobit će vokalno-instrumentalni ansambl "Kolupjani", dok će se pohvale grada, uz jedan suzdržani glas vijećnika HNS-a, dodijeliti Industrijsko-obrtničkoj školi Sisak, prof. Nikoli Rašiću, Zemljišno-knjižnom odjelu Općinskog suda u Sisku i ekogrupi Dječjeg vrtića Sisak Stari.

(Hina) malj vkn

Pročitajte više