Nagrade u povodu Dana splitskog HNK

U povodu Dana Hrvatskoga narodnog kazališta u Splitu, 6. svibnja, i ove će godine, drugi put, biti dodijeljene nagrade umjetnicima, djelatnicima splitskog kazališta, za najbolja ostvarenja u prošloj sezoni, izvijestio je voditelj Službe za odnose s javnošću splitskog HNK Davor Vuković.

Operni solist Tomislav Mužek dobio je nagradu Ante Marušić za najbolje umjetničko ostvarenje u operi, a redateljica Nenni Delmestre nagradu Marko Fotez za ostvarenje u dramskom programu. Cjelokupnu ansamblu Baleta HNK u Splitu pripala je nagrada Ana Roje. Nagrada Rudolf Bunk, za najbolju kostimografiju, scenografiju i dizajn u HNK u protekloj sezoni pripala je scenografu Ivi Knezoviću, a nagrada Ivo Tijardović za sveukupan prinos kazalištu umirovljenoj dramskoj umjetnici i još aktivnoj glumici HNK Dari Vukić.

Odluku o dodjeli nagrada donijelo je povjerenstvo u sastavu: akademski kipar Kažimir Hraste, prof. Tatjana Alajbeg, prof. Josip Prijić, dramaturg i pisac Jasen Boko, ravnatelj Opere HNK Hari Zlodre i ravnateljica Baleta Almira Osmanović.

Nagrade će im biti dodijeljene na prigodnoj svečanosti proslave Dana Hrvatskoga narodnog kazališta u Splitu 6. svibnja. Te su nagrade, inače, ustanovljene i prvi put dodijeljene prošle godine.

(Hina) xdstr ydd

Pročitajte više