Najavljena poruka bin Ladena u kojoj objavljuje prekid primirja s Europom

VOĐA terorističke mreže Al Qaida, Osama bin Laden, objaviti će audio snimku u kojoj će najaviti kraj primirja predloženog europskim zemljama ako one povuku svoje postrojbe iz Iraka, piše u četvrtak na jednom islamističkom Internet siteu.

"Čekajte audio poruku Osame bin Ladena ili šeika Aymana al Zawahirija", navodi se na siteu "Minbar Ahl al Sounna wal Jamaa (http://www.islamic-minbar.com/forum/viewtopic) koji je nedavno objavio i snimke smaknuća talaca.

Aymane al Zawahiri, koji je u bijegu kao i Osama bin Laden, je Egipćanin i smatra ga se glavnim ideologom Al Qaide i "mozgom" koji stoji iza najspektakularnijih atentata.

"Svim muslimanima: čekajte poruku šeika Osame bin Ladena na jednom od satelitskih kanala, na kojem će on objaviti prekid primirja ponuđenog Europljanima ako se povuku iz Iraka", ističe se u priopćenju čiju je autentičnost nemoguće provjeriti.

U zvučnom zapisu od 15. travnja koji je pripisan Bin Ladenu, a objavljen na arapskim kanalima Al Jazeera i Al Arabiya i čiju je vjerodostojnost potvrdila CIA, vođa Al Qaide je pozvao europske zemlje da prihvate na tri mjeseca "prijedlog mira". U toj je snimci Bin Laden predložio primirje europskim zemljama koje ne budu napadale muslimane.

Pročitajte više