Najveća ploveća knjižnica na svijetu u splitskoj luci

U SPLITSKU luku jutros je uplovio najstariji prekooceanski brod i najveća ploveća knjižnica na svijetu "Doulos".

Brod je stigao iz Kotora, a u Splitu će ostati dva tjedna, točnije do 9. ožujka. Sutra, u srijedu, u gradskoj luci organizirat će se koncert na kojem će u čast dolaska "Doulosa" nastupiti veliki zbor "Brodosplita", plesni ansambl "Filip Dević" i drugi.

Kako je Hini rekao koordinator tog velikog projekta i jedan od 300 volontera iz 45 zemalja svijeta Marco Nesler, "Doulos" će za vrijeme boravka u Splitu usko surađivati s lokalnim socijalnim ustanovama, domovima za nezbrinutu djecu, školama i Poglavarstvom. Na samom se brodu organiziraju različiti programi za posjetitelje, od satova engleskog jezika do vikend aktivnosti za cijelu obitelj.

Knjižnica sa 6000 naslova bit će otvorena za javnost svakoga dana od 10 do 22 sata, a ulaz je pet kuna dok je za djecu do 12 godina i starije od 65 godina besplatan.

Po Neslerovim riječima, "Doulos" je u posljednjih 25 godina posjetilo više od 17 milijuna ljudi. Hrvatska je 95. zemlja na svijetu koju posjećuje, a Split 497. luka u koju je uplovio.

Stari prekooceanski brod "Doulos", mlađi samo dvije godine od "Titanica", u vlasništvu je nevladine kršćanske dobrotvorne udruge sa sjedištem u Njemačkoj koja upravlja brodom s namjerom promicanja obrazovanja i međunarodnog razumijevanja preko programa kulturološke razmjene i vlastite ploveće knjižnice.

Pročitajte više