nakon 30 godina uprizorenje gubec bega, premijera 19. lipnja NA JARUNFESTU 2004.

Nakon 30 godina kazalište "Komedija" priprema uprizorenje rockopere Gubec beg, koja će biti premijerno izvedena 19. lipnja na Jarunfestu 2004., priopćeno je danas iz tog kazališta.

Rock kao glazbena forma uspio je preživjeti do danas i izdržati sve nalete novih glazbenih pravaca, a "Ave Maria" u izvedbi Josipe Lisac i Gupčeve "Zakletve maču" koju je pjevao Branko Blaće, postali su zaštitni znak cijele opere, te su do danas često izvođeni na hrvatskim radio postajama.

U Komediji se nadaju kako će novi Gubec beg biti dostojan starog. Od Vlade Štefančića, koji je uprizorio prvu predstavu, jarunskog "Gupca" preuzima Damir Lončar i Igor Mešin, a od aranžera i dirigenta prve opere Miljenka Prohaske dirigentsku palicu preuzima Veseljko Barešić.

Solisti su Slobodan Mišević, Vanda Winter, Sanja Marin, Ervin Baučić, Massimo, Giuliano, Maksim Hozić i drugi, dok će sjećanje na staru predstavu osvježiti Gubec beg Branko Blaće.

Iz Komedije ističu kako će uz Gubec bega biti izvedene i dvije reprizne predstave: rock opera Jesus Christ Superstar i mjuzikl Kosa.

(Hina) xkt yaz

Pročitajte više