Nakon 80 godina polo opet na Brijunima

PROJEKTOM Brioni Polo Classic od 2. do 4. srpnja 2004. Nacionalni park Brijuni obnavlja tradiciju igranja pola, jednog od najstarijih i najelitnijih sportova na svijetu, čime se Brijuni ponovno pretvaraju u jedno od top turističkih odredišta na Mediteranu.

U Nacionalni park Brijuni se nakon punih osamdeset godina vraća polo, sport koji se popularno naziva «kralj sportova, sport kraljeva» i koji je početkom 20. stoljeća doprinio stvaranju ugleda Brijuna kao jednog od najelitnijih turističkih odredišta u Europi.

Organizatori projekta Brioni Polo Classic su Istarska županija, Nacionalni park Brijuni i ugledna talijanska modna kuća Brioni. Iznimnu važnost ovog projekta prepoznao je i predsjednik Republike Hrvatske, Stjepan Mesić, pod čijim pokroviteljstvom će se održati polo turnir. Generalni sponzori polo turnira su Maybach i Hypo- Alpe-Adria banka.

"Brioni Polo Classic»"je bez sumnje projekt kojim se Brijuni ponovno i zasluženo stavljaju na sam vrh svjetske ljestvice elitnih turističkih odredišta", izjavio je Umberto Angeloni, glavni direktor tvrtke Brioni.

Ovom prigodom, na Brijunima će se u razdoblju od 2. do 4. srpnja okupiti brojni uzvanici iz zemlje i svijeta te predstavnici hrvatskih i međunarodnih medija, a u sklopu svečanog otvaranja bit će organizirana i izložba vezanu uz tradiciju igranja pola na Brijunima početkom 20. stoljeća.

"Ovim projektom obogaćujemo turističku ponudu Brijuna sadržajima primjerenima bogatoj kulturnoj baštini, prirodnim ljepotama i ugledu kojeg Brijuni uživaju u cijelom svijetu. Projekt Brioni Polo Classic dio je dugoročne strategije čiji je cilj pozicioniranje Hrvatske kao prvoklasnog turističkog odredišta, vodeći pritom računa i o očuvanju okoliša. Stoga ovaj projekt ima izniman značaj ne samo za istarsku regiju, već i za cjelokupan gospodarski razvitak Hrvatske", izjavio je Ivan Jakovčić, župan Istarske županije

Pročitajte više