Nalazi potvrdili: Osječka prostitutka je HIV pozitivna!

NAVODI mlade osječke prostitutke, koja je tijekom kriminalističke obrade policiji rekla kako se boji da je HIV pozitivna, nažalost, pokazali su se istinitima. Nakon što je djevojka podvrgnuta testiranju, nalazi su pokazali kako je zaražena HIV-om.

I osječkog Zavoda za javno zdravstvo ponovno su pozvali građane sklone rizičnom seksualnom ponašanju da dođu na testiranje. Podsjećaju kako je testiranje anonimno i besplatno.

Podsjetimo, osječkim je područjem zavladala panika nakon što se doznalo kako postoji mogućnost da je 24-godišnja prostitutka HIV pozitivna. Nju je policija, zajedno s 24-godišnjom kolegicom i njihovom 34-godišnjom svodnicom, privela u ponedjeljak. Policija ih je zatekla u jednom stanu na osječkom području. Usluge su pružale klijentima s područja tri županije, a najviše ih je bilo iz Osijeka, Slavonskoga Broda, Vinkovaca i Županje.

Klijente je djevojkama ugovarala 34-godišnjakinja, koja je objavljivala oglase o tome da pružaju "ugodnu masažu". Usluge su, sudeći prema cjeniku zapisanom u bilježnici pronađenoj u stanu u kojem su "masirale", naplaćivale od 150 do 700 kuna.

Nakon kriminalističke obrade prostitutke su na slobodu puštene s prekršajnim prijavama, dok je njihova svodnica zaradila kaznenu prijavu.

I.M.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više