Čovjek u Švicarskoj nasumično napadao ljude nožem na ulici, više ranjenih

Foto: EPA

Dvoje ljudi je teško, a još četvero lakše ranjeno u napadu nožem na prolaznike u sjevernom švicarskom gradu Zofingenu, oko 50 kilometara južno od grada Basela i njemačke granice, javila je lokalna policija. Napad se dogodio jučer oko 17 sati.

"Imamo nekoliko ozlijeđenih", rekao je glasnogovornik policije novinskoj agenciji dpa, dodajući da su oni prebačeni u bolnicu.

Nasumično ozlijeđivao ljude

Policija je rekla da je primila pozive da je muškarac napao ljude nožem na lokalnoj željezničkoj postaji. Napadač je zatim pobjegao u obližnju zgradu, nasumično ozljeđujući ljude na putu.

Mještanima je rečeno da izbjegavaju to područje dok je policija započela operaciju.

Počinitelj se dva sata skrivao u zgradi, uhitili ga specijalci

Policija je na društvenim mrežama potvrdila da su počinitelja uhitili specijalci nakon što se dva sata skrivao u zgradi. Počinitelj, za kojeg se pretpostavlja da je djelovao sam identificiran je kao stranac star oko 40 godina, prema lokalnoj policiji. Motiv napada još uvijek nije jasan.

Svih šest žrtava nalazi se u bolnici zbog uboda nožem. Među ozlijeđenima su dvije učiteljice iz kantonalne škole Zofingen i jedna trudnica koja je zadobila posjekotine na licu, ali više nije u životnoj opasnosti. Počinitelj je također primio liječničku pomoć jer se sam ozlijedio nožem.

Pročitajte više