Napokon se javio čovjek koji bi htio postati premijer i komentirao Matteovu smrt

Screenshot N1

DAVOR Bernardić, predsjednik SDP-a i čovjek koji pretendira na mjesto premijera, u Novoj Gradiški je komentirao slučaj smrti Mattea Ružića u Zaprešiću. Bernardić smatra da ministar zdravstva Milan Kujundžić mora otići.

"Ova se vlada često voli pozivati na europske vrijednosti. Da je tako, ministar Kujundžić bi trebao dati neopozivu ostavku", rekao je Bernardić i istaknuo da treba uvesti helikoptersku službu kako bi se unesrećeni spašavali unutar zlatnog sata, javlja N1.

Novi porezni zakon

Prokomentirao je novi porezni zakon koji će utjecati na male obrtnike i poduzetnike.

"Najava poreznog udara na male tvrtke, kojim će malim obrtnicima i poduzetnicima biti dodatno zagorčen život u Republici Hrvatskoj, nešto je što mi u SDP-u nećemo podržati. Zato smo predložili da se PDV u ugostiteljstvu smanji na 13 posto, u turizmu na 10 posto, te rasterećenje poreza na dohodak koje bi trebalo povećati plaće", rekao je šef SDP-a.

"Nedopustiv je udar na male obrtnike, male poreznike, putem novog poreznog opterećenja i to je ono što nećemo dopustiti, nego upravo ići u smjeru rasterećenja kako bi mali poduzetnici, koji nose hrvatsko gospodarstvo, mogli bolje i lakše poslovati i, ono što je najvažnije, zapošljavati ljude", dodao je.

Na pitanje o SDP-ovoj riječkoj pročelnici Veri Begić Blečić koja je pijana izazvala prometnu nesreću u kojoj je na Istarskom ipsilonu poginuo 41-godišnjak, Bernardić je rekao da pročelnica više ne može biti članica SDP-a te kako je najvažnije da je promptno reagirano te da je pročelnica udaljena s posla.
 

Pročitajte više