Našice - počeli radovi na dogradnji bolnice

Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks danas je u Našicama bio nazočan svečanom obilježavanju početka radova na dogradnji Opće županijske bolnice, u koju će biti uloženo šest milijuna kuna.

Izgradnjom odjela za hemodijalizu i centralnu sterilizaciju pacijenti našičkoga kraja moći će u svom gradu dobiti svu potrebnu zdravstvenu pomoć, za koju su dosad putovali u Osijek ili Viroviticu.

Dogradnja bolnice, poručio je predsjednik Sabora, bit će ujedno i kraj pričama o ukidanju našičke Opće županijske bolnice. Bolnica u Našicama, istaknuo je, nužna je, važna i potrebna u pružanju sveobuhvatne medicinske pomoći i skrbi pacijentima.

Župan Krešimir Bubalo rekao je kako je to izuzetno važna investicija za Grad Našice i Osječko-baranjsku županiju te je izrazio nadu da će objekt biti u funkciji od svibnja 2005. godine.

Prethodno su predsjednik Sabora i državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva Josip Bartolčić simboličnim piljenjem drva otvorili festival "Dani slavonske šume".

Očuvanje tradicije iznimno je važno, stoga raduje obnavljanje ovoga festivala koji je za našičko i slavonsko područje bio iznimno značajan 70-ih godina, istaknuo je predsjednik Sabora.

Državni tajnik Josip Bartočić rekao je kako natjecanje u šumarskim disciplinama simbolizira težak rad šumara, ali isto tako i svu ljepotu naših šuma.

Direktor ?Hrvatskih šuma? Darko Beuk sam taj festival, pa tako i današnje sadržaje, smatra dobrom prigodom da i šira javnost bude upoznata sa šumarskom strukom.

U perivoju obitelji Pejačević danas je održano atraktivno natjecanje i otvoreno prvenstvo ?Dana slavonskih šuma?, u kojemu sudjeluju profesionalni sjekači ? pobjednici natjecanja u upravama šuma sa slavonskog područja, te nagradno natjecanje amatera u rezanju ručnom pilom.

Za gastronomsku ponudu zaduženi su našički lovci, koji za goste spremaju čobanac.

Festival sutra završava gastronomskom ponudom "šaranijade".

(Hina) xnhec ydd

Pročitajte više