NASILJE U DAMASKU: UBIJENA DVOJICA NAPADAČA, POLICAJAC I PROLAZNICA

Dvojica napadača, jedan policajac i slučajna prolaznica ubijeni su u utorak navečer u terorističkom napadu u Damasku, objavilo je sirijsko ministarstvo unutarnjih poslova.

Sukob između sirijskih snaga sigurnosti i napadača počeo je nekoliko minuta nakon eksplozije automobila bombe u diplomatskoj četvrti Maza. U toj je eksploziji oštećena napuštena zgrada koju je nekada koristio UN.

Napadači su se potom sakrili u drugi automobil i počeli bacati ručne bombe na pristigle pripadnike sirijskih snaga sigurnosti.

U okršaju koji je potom nastao dvojica od četvorice napadača ubijena su, a preostala dvojica teško ranjena. U akciji je ubijen i jedan policajac te slučajna prolaznica. Eksplozija je pričinila manju materijalnu štetu na kanadskom veleposlanstvu.

Sirijske su vlasti također priopćila da je situacija u Damasku mirna i pod kontrolom. Motivi napadača i njihova eventualna pripadnost nekoj skupini još nisu poznati. Terorističkih napada ili sukoba ovakve vrste u Siriji nije bilo od 80-ih godina kada je skršen zadnji otpor tamošnjih islamista.

(Hina) xdj ydj

Pročitajte više