Nasilni pacijent napao liječnicu u Osijeku i prijetio joj smrću, izbacili ga zaštitari

Foto: Google street view

NA HITNOM objedinjenom prijemu u KBC-u Osijek, tijekom rada dežurne službe, dogodio se novi incident.

Pacijent je došao potražiti pomoć, nakon čega se posvađao s liječnicom i medicinskom sestrom te ostalim članovima osoblja koji su se u tom trenutku nalazili na Hitnom prijemu.

Osim što je verbalno napao liječnicu, pacijent joj je prijetio smrću te pokušao i fizički napasti. Napad se dogodio sinoć oko 23.30 sati, a pacijent je udaljen iz bolnice uz pomoć zaštitara.

Slučaj je prijavljen policiji, a prema tvrdnjama djelatnika bolnice pacijent je otprije poznat osoblju jer je već izazvao nekoliko incidenata.

"Dana 21. veljače 2018. po tko zna koji put još je jedan liječnik postao žrtvom nasilja na svom radnom mjestu. Novi nedopustivi napad dogodio se u KBC-u Osijek, na hitnom objedinjenom bolničkom prijemu tijekom rada u dežurnoj službi.

Pacijent od ranije poznat po incidentima sada je verbalno napao i fizički prijetio specijalistici otorinolaringologije, a uz pomoć zaštitara udaljen je iz bolnice. O cijelom događaju obaviještena je policija i podnesen je obrazac za prijavu neželjenog događaja prema osoblju", priopćili su iz Hrvatske liječničke komore.

Pročitajte više