Nastavljena potraga za nestalim češkim mladićem

Nastavljena je potraga za nestalim 18-godišnjim češkim turistom koji se u nedjelju prije podne, unatoč vrlo jakoj buri, s plaže u Baškom Polju otisnuo na zračnom jastuku na o uzburkano more i od tada mu se gubi svaki trag.

Današnju akciju pretraživanja akvatorija Bračkog i Hvarskog kanala nastavili su rano jutros dva broda lučke kapetanije i jedan brzi policijski brod, a osim morske površine posebno se pretražuje otočno priobalje.

Jučer pronađena dva zračna jastuka koji su bili upućeni u Baško Polje na prepoznavanje prijatelju nastradalog češkog gosta Tadeaša Vinklera nisu bila vlasništvo nastradalog mladića, kazao je makarski lučki kapetan Josip Kalajžić koji sudjeluje u akciji potrage što je već treći dan vodi Nacionalna središnjica za spašavanje na moru iz Rijeke.

Ujedno, prema informaciji Gradskog centra 112 Makarska gdje se prati akcija spašavanja na moru, informiraju kako je svim brodovima koji se kreću akvatorijem Bračkog i Hvarskog kanala upućena obavijest da obrate dodatnu pozornost na more i priobalje na području kojim plove.

(Hina) xvrib yln

Pročitajte više