Navodni silovatelj iz Šibenika obmanuo Slobodnu Dalmaciju?

ŠIBENSKI kriminalisti su danas završili obradu nad 42-godišnjim Draženom Lovrićem, osumnjičenim za silovanje, i 25-godišnjakom iz Šibenika, te su utvrdili postojanje osnovane sumnje kako je navedeni dvojac pokušao potkopati istražni postupak i to na štetu navodno silovane maloljetnice s područja Vodica.

Dvojica muškaraca su, iskoristivši novinara Željka Huljeva, putem "Slobodne Dalmacije" 8. kolovoza 2008. obznanili čitav niz neistina sa ciljem otežavanja prikupljanja dokaza za sudski postupak koji se tek treba povesti protiv osumnjičenog Lovrića.

Lovrić za lažan iskaz obećao 10 tisuća kuna

Prema policijskim saznanjima, Lovrić je s 25-godišnjakom dogovorio da posredstvom 18-godišnje svjedokinje iz Šibenika navede seksualno zlostavljanu maloljetnicu da svoj ranije dan iskaz pred istražnim sucem šibenskog Županijskog suda jednostavno povuče. Lovrić je za takvu rabotu svom kompanjonu obećao 10 tisuća kuna nagrade.  

Podsjećamo, Lovrić je 23. veljače ove godine uhićen zbog osnovane sumnje u silovanje maloljetnice, nakon čega je 30 dana proveo u pritvoru Istražnog centra Županijskog suda u Šibeniku. Šibensko Županijsko državno odvjetništvo protiv njega podiže optužnicu 22. srpnja, u kojoj između ostalog stoji da je "točno neutvrđenog dana u prosincu" na "točno neutvrđenom mjestu između Lozovca i Bilica, ostvario spolni odnos" s tada 17-godišnjakinjom iz Vodica.

Govori li ključna svjedokinja istinu?

Putem članka Slobodne Dalmacije istinu je iznijela "ključna" svjedokinja 18-godišnja P.S.T., koja se čak pristala i fotografirati. Novinaru je pokazala reprodukciju tri mjeseca starog tonskog zapisa u kojem njena prijateljica priznaje da je Dražana Lovrića lažno optužila, jer mu je željela napakostiti.

Svjedokinja novinaru navodi i druga osobe koje su bile prisutne kada je sam tonski zapis napravljen, a ujedno je istaknula njihovu spremnost da o tome daju iskaz u nadolazećem sudskom procesu. Njezina navodno silovana prijateljica, nakon što je priznala svoju pakost, nazvala je Lovrića te mu se ispričala za lažan iskaz i sve neugodnosti koje su iz toga proizašle.

O tome je za Slobodnu Dalmaciju progovorio i sam Lovrić. Sam poziv ga je šokirao i zbunio, dok mu je isprika unijela nadu pa je 17-godišnjakinji jednostavno oprostio, a ujedno ju je zamolio da pravu istinu iznese pred sudom.

Lovrić i ključna svjedokinja obmanuli Slobodnu Dalmaciju

Kriminalističkom obradom zaključeno je da dijelovi napisa Slobodne Dalmacije jednostavno ne stoje. Ima li šanse da se otkrije istina o događaju starom već osam mjeseci pokazat će skorašnje suđenje. Za sada je sigurno da iskazi upletenih sudionika nisu usuglašeni.

Ig.M.
Foto: HR Foto

Pročitajte više