Nekad London, danas New York na vrhu ljestvice gradova s najboljim uvjetima života

PREMA godišnjoj listi Knight Frank i Citi Private Bank, New York je zauzeo prvo mjesto na ljestvici gradova svijeta s najboljim sveukupnim uvjetima života. Ova lista obuhvatila je 40 gradova diljem svijeta na temelju ocjena iz ekonomije, politike, intelektualnog kapitala i kvalitete života. Donedavno je prvo mjesto zauzimao London. London je, naime, globalna kriza pogodila najviše od svih većih gradova dok je New York na vodećem mjestu po ekonomskom utjecaju i intelektualnom kapitalu, piše Finchannel.

U SAD-u, grad Washington zauzeo je vrh liste u kategoriji grada s najvećim političkim utjecajem, a Singapur je najbolji u kategoriji grada s najvišom kvalitetom života. Paris je ostao na trećem mjestu kao i prošle godine te su Tokio i Los Angeles također ostali na svojim pozicijama, na četvrtom i petom mjestu.

Berlin se nalazi na osmom mjestu, što je poboljšanje jer se do sada nalazio na 13. mjestu. Sa 13. na 8. mjesto skočio je isključivo zbog poboljšanja kvalitete života te političkog utjecaja dok je Moskva je sa 20. pozicije pala na 22.

Pročitajte više