Neki požari na Jadranu zaustavljeni, neki ugašeni

POŽAR koji je izbio u 10,30 sati u Mikulićima u konavoskoj općini zaustavljen je u 11,45 sati, a izgorjelo je oko tri hektara visoke makije i borove šume.

Požar je gasilo 18 vatrogasaca iz Dubrovnika, Gruda i Šenkovaca s ukupno pet vozila, izvijestio je Državni centar 112.

U Šibensko-kninskoj županiji danas su planula dva požara na željezničkoj pruzi prema Perkoviću. U prvom požaru, koji je dojavljen u 10,50 sati kod Dabra, izgorjelo je oko dva hektara trave, niska raslinja nešto stabala mješovite šume, masline i smokve.

Požar je gasilo 29 vatrogasaca iz Šibenika, Zatona i Vodica, s devet vozila. Požar još nije proglašen ugašenim, a na zgarištu je uspostavljeno dežurstvo.

Drugi požar dojavljen je u 12,05 a ugašen u 13,45 sati kod Primorskog Doca u blizini prvog požara. U tom požaru vatra je zahvatila pragove željezničke pruge, a vatru u oba požara izazvalo je iskrenje od kočenja teretnog vlaka.

Državni centar 112 izvijestio je i o dojavi o puknuću glavnoga tlačnog voda Nedelišće - Strahotinec jutros u 8,27 sati, zbog čega je bez vode ostao cijeli grad Čakovec.

Interventna ekipa je odmah izišla na teren i u 9,13 sati je utvrđeno da nije pukla cijev glavnog voda, nego odvojak prema Strahotincu tik do glavnoga tlačnog voda. Odmah nakon toga opskrba je normalizirana, ali su zbog slaba tlaka bez vode bili stanari u zgradama s više katova.

Kvar je uklonjen u 11,05 sati.

Pročitajte više