Nepoznati počinitelj automobilom pokušao pregaziti policajca

NEPOZNATI je počinitelj u Zagrebu u četvrtak počinio teško kazneno djelo teškog pokušaja ubojstva, nakon što je automobilom pokušao pregaziiti policijskog službenika.

Kako je priopćila zegrebačka PU, nepoznati je počinitelj došao u krug deponija premještenih vozila zbog preuzimanja vozila marke Škoda Octavia zagrebačkih oznaka, a koje je zbog pogrešnog parkiranja ranije smješteno na deponij.

Na kolnom izlazu je zaustavljen od strane 32-godišnjeg policijskog službenika radi utvrđivanja identiteta, odnosno primopredaje vozila. U trenutku kada je policijski službenik stao ispred vozila, nepoznati je počinitelj vozilom krenuo naprijed udarivši ga prednjim dijelom vozila, pa je policajac od udarca pao na poklopac motora, a počinitelj je nastavio vožnju.

Skrenuo je u Strojarsku ulicu u smjeru juga, a policijski je službenik pri skretanju izgubio ravnotežu i pao na kolnik. Vozilom Hitne pomoći prevezen je u Kliniku za traumatologiju, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen (hematomi na koljenima lijeve i desne noge).

U petak nešto poslije ponoći policijski su službenici na Meštrovićevom trgu uočili parkirano sporno osobno vozilo, te su nakon očevida specijalnim vozilom, tzv. paukom, isto prevezli u krug policijske postaje. Na kriminalističkoj se obradi zbog sumnje u počinjenje ovog kaznenog djela nalazi 40-godišnji hrvatski državljanin, stoji u policijskom priopćenju.

Pročitajte više