Nestalog kamatara ubio dužnik

ZAGREBAČKA policija izvijestila je danas da je uhitila 55-godišnjaka za kojega sumnja da je iz sačmarice ubio Vladu Martinca (50) iz Obedišća kraj Ivanić Grada, čiji je nestanak prijavljen prije mjesec dana.

Uhićeni muškarac osumnjičen je da je zbog duga ubio Martinca čije je tijelo potom razrezao na dijelove, spalio i zakopao u šupi klijeti u vinogradu u okolici Velike Ludine.

Policija je istragom utvrdila da je Martinac, koji je posljednji put viđen 3. svibnja, nakon majčine smrti naslijedio veću ušteđevinu koju je odlučio uvećati. Počeo se baviti posuđivanjem novca uz kamatu, a sumnja se da je prijateljima i poznanicima posudio više desetaka tisuća eura uz mjesečnu kamatu od 10 posto.

Načelnik Odjela općeg kriminaliteta zagrebačke policije Predrag Brkopac izjavio je da je policija pronašla popis dužnika na osnovu kojega su utvrdili da je jedan od većih bio Martinčev 55-godišnji znanac. Budući da nije imao stalni posao i nije u roku, do veljače ove godine, mogao vratiti novac, prijetila mu je ovrha nad obiteljskom kućom kojom je garantirao vraćanje duga.

Osumnjičeni je u policiji izjavio da je bio dužan 14 tisuća eura te da mu je Martinac dva puta produžio rok za vraćanje duga, prvo do 1. travnja, a potom do 1. svibnja.

U policiji kažu da je osumnjičeni 3. svibnja oko 22 sata došao do Martinčeve kuće kako bi se konačno dogovorili oko povrata duga, nakon čega su sjeli u osumnjičenikov automobil i krenuli prema njegovoj kući. Tu mu je osumnjičeni, navodno, trebao pokazati dokumentaciju koja garantira povrat novca, a odnosila se na prodaju jednog dijela zemljišta. Tijekom vožnje su se posvađali i potukli, a osumnjičeni je sukob okončao ubivši Martinca hicem iz vatrenog oružja. Oružje još nije pronađeno, no sumnja se da je riječ o sačmarici.

Nakon ubojstva osumnjičeni je tijelo odvezao do vinograda u okolici Velike Ludine, izrezao ga na komade i pokušao spaliti. Ostatke je zakopao uz klijet vinograda, no nakon nekog vremena premjestio ih je u cisternu za kišnicu, a kasnije zakopao u šupi klijeti, gdje ih je policija i pronašla.

Osumnjičeni je potom uhićen, a u policiji kažu da je priznao zločin.

Očekuje se da će osumnjičenom biti određen pritvor i pokrenuta istraga.

(Hina) xso xso

Pročitajte više